O nama

O nama

Moto / Poruka : ZAJEDNO MENJAMO SVE(T)!

SANLP (Srpska Asocijacija Neuro Lingvističkog Programiranja) je od 2018. godine članica EANLP (European Association of Neuro Linguistic Programming, Berlin). Velika nam je čast i priznanje što smo mi predstavnici Srbije, jer iz jedne zemlje, samo jedna Asocijacija može biti član evropske NLP porodice. SANLP sarađuje i sa mnogim evropskim i svetskim institucijama kao što su IN (International Association of NLP Institutes, Berlin), ICI ( International Association of Coaching Institutes, Berlin) i HANLP (Hrvatska Asocijacija Neuro Lingvističkog Programiranja, Zagreb).

Vizija

Snaga zajedništva NLP korisnika u procesu razvoja i implementacije NLP-a u Srbiji.

Misija

Jedinstvena Asocijacija pod okriljem EANLP koja povezuje i umrežava sve ljude koji svoj posao i život temelje na NLP-u.

Ciljevi

  1. Podizanje svesti o NLP-u javnosti;
  2. Stukturiranje tržišta NLP-a;
  3. Podrška i povezivanje svih članova NLP zajednice u Srbiji;
  4. Razmena iskustva i znanja;
  5. Postavljanje kvaliteta NLP treninga za NLP trenere prema evropskoj standardizacijii.

O evropskoj NLP asocijaciji

EANLP (European Association of Neurolinguistic Programming) iz Berlina je krovna organizacija nacionalnih NLP udruženja na evropskom nivou. Okuplja i podržava nacionalne NLP Asocijacije s ciljem osiguravanja univerzalnih standarda kvaliteta u radu njenih članova, koji su se obavezali da poštuju međunarodni kvalitet i profesionalnu primenu NLP-a. Poštujući kulturološku različitost njenih članica, EANLP podržava predstavnike nacionalnih udruženja da se otvoreno, s poverenjem i poštovanjem angažuju na uspostavljanju kvaliteta, podizanja svesti i razvoja NLP-a u javnosti.

Etički kodeks SANLP

Etički kodeks Srpske Asocijacije Neurolingvističkog programiranja (u nastavku SANLP) je napisan i pripremljen s obzirom na razvoj događaja u NLP zajednici u Srbiji, kao i u široj društvenoj zajednici. Neurolingvističko programiranje (u nastavku NLP) je metodologija ličnog razvoja i komunikacije, kao i primenjena disciplina, koja koristi precizno definisane metode i tehnike. NLP se razvija kroz prenošenje najnovijih istraživanja u domenu unapređivanja mentalnih sposobnosti i razvoja ličnih i profesionalnih potencijala.
Takođe se izdvaja i kao posebna profesija.
S obzirom na prisutnost različitih pristupa u edukaciji i primeni NLP-a, a imajući u vidu njegov kontinuirani razvoj, javila se neophodnost definisanja etičkog kodeksa u Srbiji. Etički principi usklađeni su sa Statutom SANLP, a izvedeni su iz vrednosti povezanih sa ljudskim pravima uvrštenim u Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima i ukazuju na stavove koje je potrebno zauzeti da bi se ove vrednosti prevele i primenjivale u praksi.
Praksa profesionalnog bavljenja NLP-om podrazumeva rad sa drugim ljudima, te se članovi SANLP koji se time bave, kao i ostali članovi koji na druge načine koriste NLP metodologiju, pozivaju na odgovornost prihvatanjem u nastavku navedenih etičkih principa.

Benefiti članstva u SANLP

Svim članovima udruženja dostupne su sledeće pogodnosti:

Informisanje o novinama u NLP-u

Angažovanje evropskih predavača

Novi NLP treninzi i radionice

Promovisanje članova